Startad 2018

Jerrys

 

Fiskesida

 

 

 

Arriesjön

Trevlig sjö utanför Malmö som vår fiskeklubb Full Rulle säljer fiskekort till :

Dagskort 50 kr och årskort 350 kr.

Fiskekort säljes av alla sportfiskebutikerna i Malmö och ute vid sjön.

Fiskarter : Gädda - Abborre - Spegelkarp - Fjällkarp - Gräskarp - Sutare - Ruda - Sarv - Mört - Ål

 

Gädda

Grov gädda simmar runt i sjön och 10 kilos gäddor kommer upp i stort sett varje år , rekordet i sjön är 16,5 kilo som dock är 20 år gamalt men i modern tid så har där lyfts upp ett antal 12 kilos gäddor .

Fisket på gädda är bäst på vår och höst innan växtligheten växer upp eller sjunker till botten. Mete med levande betesfisk är ett säkert tips på dom djupare delarna av sjön. Djupkartor finns i fiskebutikerna i en pärm om Arriesjön.

På senare år har jerkfiskarna också hittat till Arrie och det har visat sig ge grov gädda på vår o höst , dova färger brukar vara bäst då det är kristallklart vatten men undantag finns givetvis när gälla färger kan ge fisk.

På sommaren är det effektivt att gå runt sjön och fiska med 7 grams spinnare som vevas in direkt det har landat så ni inte kommer ner i växtligheten . Gäddorna står och gömmer sig i växtligheten och fräcka våldsamma hugg kommer när dom skjuter sig ur växtligheten . Mete i djupdelarna är mest effektivt för stor gädda även denna tid på året .

Senaste flugan är kastflugor som borde vara effektivt över växtligheten då man kan få dessa att sväva och kan vevas hem i sakta tempo . Har inte själv provat än så jag vet faktiskt inte om det fungerar i Arrie men det borde vara ett hett bete .

OBS ! Gäddor över 5 kilo skall sättas tillbaka så vänta inte för länge med mothuggen vid mete och var försiktig med fisken .

 

Abborre

Abborre finns det gott om i sjön men skall ni ha dom större så är det mete med småmört som ger dom största borrarna i dom djupare delarna av sjön.

I övrigt är det spinnare och mete med mask som ger bra med abborre.

Abborrar runt kilot är inte ovanliga i sjön men kroka snabbt vid mete om ni skall sätta tillbaka fisken igen.

Vinterfisket kan vara mycket givande när man hittar abborrarna och här gäller balansare för dom större abborrarna.( se bild i bildgalleriet på Leifs kilosabborre tagen på balansare).

 

Karp

ca 700 karpar , mestadels spegelkarp är isatta i sjön sen 1990 då första isättningen gjordes med den största på 3,5 kg .

Ca 300 karpar från Tollerupsdammen blev isatta i slutet på 90 talet men dessa är säkert gäddmat idag däremot är resten fin karp från Värpingedammarna i början på 2000 talet då man fortfarande fick fiska där och många av dom vägde mellan 2 och 3 kilo så dessa är säkert stora idag.

Vi har sett karp som vägt en bra bit över 10 kilo dom senaste åren men ingen lägger ner tid på att fiska dom .

Det finns ställen i sjön med mindre växtlighet där det bara är ett tunt lager gräs på botten som en popup borde fiska bra .

Det finns många duktiga karpfiskare i skåne som borde lagt några pass här så vill ni ha hjälp med att bli visade till bra ställen så hör av er för vi vill gärna få igång detta fisket i sjön också.

3 stora gräskarpar från Sallerupsdammen blev isatta för några år sedan men tyvärr har vi hittat en rensad 8 kilosfisk och en 10 kilos uppslängd på land av dessa tre så en gissning är att även den sista är borta tyvärr men nya isättningar skall göras med gräskarp i 2-3 kilosklassen .

Alla Karpar skall återutsättas utan undantag.

 

Sutare

Sutare är det gott om i sjön och dessutom i grovt format , vi har själva fåt på 3,6 och 3,8 kilo , Crille på fiskekompaniet har en på 3,8 kilo (se bildgalleri) och 2 killar från Göteborg tog sutare på 4,2 och 4,8 kilo för några år sedan som tyvärr inte blev fotograferade då dom inte hade kamera med sig och satt i dom direkt efter vägning. Ordentligt med mäskning och bottenmetad mask har givit oss dom största fiskarna och bäst fiske har vi haft i den äldre delen av sjön !

Alla Sutare skall återutsättas utan undantag.

 

Ruda

Denna vackra fisk är det sparsamt med i sjön men en och annan kilosfisk kommer upp vid sutarmete eller sarvmete.

Ser inget speciellt mönster var man får mest då fångstrapporterna är utspridda i sjön.

Alla Rudor skall återutsättas utan undantag.

 

Sarv

Arrie kan innehålla en rekordfisk av denna art , fina Sarvar på en bra bit över kilot har kommit upp dom senaste åren . Själv har jag en på 1300 gram (se bildgalleri) och ett par stycken över 1,2 kg . Vi har tappat riktigt stora Sarvar genom åren och kilosfiskar kommer nästan varje gång man kör ett riktat pass på denna vackra fisk. Dom stora fiskarna verkar gå utspridda i sjön vissa tidpunkter så då kan man sitta och vänta på ett sarvplask och kasta med kastflöte med ett eller två majskorn på halvmeter ner från flötet. Riktigt roligt fiske då Sarven tar nio gånger av tio bara du landar inom ett par meter från plasket.

 

Mört

Mört finns det gott om i sjön i alla storlekar och metas upp lämpligast med flöte o maggott , För många år sedan kom det upp mörtar på kilot men detta har vi inte sett något av dom senaste åren även om en och annan mellan 6-7 hg kommer upp.

 

Ål

Fiskeförbud råder på denna utrotningshotade art !!!!!

 

 

Svaneholmssjön

Liten mysig slottssjö utanför Skurup som jag fiskat mycket i genom åren.

Sjön innehåller Gädda , Abborre , Sutare , Ruda , Sarv , Mört och Ål.

Fiskekort och uthyrning av båt sker på slottet .

 

Gädda

Här finns massor av smågäddor , tog en gång 30 gäddor på en dag på spinnare och ingen vägde över 2 kilo . Dock har det under senare år kommit upp riktiga krokodiler i denna lilla sjö. Senast kom det upp en över 16 kilo och innan det en på 12 kilo så sjön innehåller fina gäddor om man vet var man skall leta.

Sjön har ett djupare parti mitt i sjön som säkert ger en del större gäddor men fiskar man med spinnare runt näckrosbältena kan man ha ett underhållande fiske på mindre gäddor .

 

Abborre

Har aldrig fått någon större abborre i sjön och inte heller några mängder fast man kör med spinn.

 

Sutare

Här finns en enorm mängd Sutare i denna sjö och ibland i hyfsad storlek också men  tyvärr finns det personer  som tagit upp en hel del Sutare dom sista åren så var aktsamma och sätt tillbaka dom ni får annars tar det snart slut med detta trevliga fisket . Uppe vid stora ön har vi haft trevliga fisketurer på denna art och gärna nära näckrosorna.

 

Sarv och mört

Sarv och mört finns i hyfsade mängder men dock har jag aldrig fått några större.

 

Ål

Vet ej om den är fredad i sjön men för sakens skull bör man sätta tillbaka all Ål.

Vombsjön

Vombsjön är en av våra absolut bästa pimpelsjöar som hyser grov abborre fram för allt och vi har haft fantastiska pimpelfisken där med skryllorna fulla med fin matabborre. Kilosfiskar är absolut inte ovanliga .

Vi har mest pimplat på runt 10 m och då använder vi pimpelspö med liten jiggrulle och 0,16 fluolina så man snabbt får upp borrarna och ner snabbt igen för man kan hitta fina fläckar där man kan sitta och dra hundra abborrar i samma hål i varierande storlekar. Det finns också några utmärkta grund som är riktigt bra mellan varven. Stora vertikalpilkar eller större balansare sorterar ofta bort dom mindre abborrarna och går snabbt ner till önskat djup när du fiskar på djupen.

Agna gärna med maggott eller abborröga.

Finns en del rutinerade pimpelrävar vid sjön som man ibland kan få en trevlig pratstund med och värdefulla tips. Titta var folk samlas då vet ni i regel var fisket varit bra dom närmaste dagarna.

Abborrfisket sommartid har också varit väldigt bra dom senaste sommrarna ute på och runt grunden med jiggar och pimpelgrejor .

Förr var Vombsjön en väldigt bra Gössjö men man hör sällan något om detta numer så det har nog gått tillbaka rejält och jag har aldrig provat Gösfisket i sjön så detta har jag ingen erfarenhet från.

Det samma gäller Gäddfisket men här kommer en del rapporter om större Gäddor i stort sett varje år men detta fiske har jag inte provat heller tyvärr.

Metfiskarna har jag tyvärr inte provat is jön så jag vet inte så mycket om detta men på 70-talet var jag vid Vomb när en Finsk sportfiskare tog en riktigt stor karp så det går kanske några stora karpar fortfarande.

Tänk bara på att inte ta hem mer fisk än ni äter för det är lätt hänt att bli lite blind när det hugger frenetiskt.

Gå in på www.vombfiske.nu där ni får information och djupkarta .

 

Söröya Norge

 

Har besökt Söröya 3 gånger via Nordic SeeAnglings fina fiskecamp !

http://www.nordic-sea-angling.se/sv/destinationer/soroya.php

Fantastiskt fin camp med fina stugor att bo i , kanonfina båtar med full utrustning , bra rensmöjligheter , frysrum och torkrum för overaller mm.

Finns även pub/restaurang och bra butik att handla i .

 

Plattfiske :

Precis utanför hamnen ligger ett gamalt vrak efter ett krigsfartyg väl synligt .

Här finns ett fantastiskt fiske efter plattfisk , jag har själv fått Rödspätta på 3050 gram och ett par stycken mellan 1 o 2 kg här , Sandskäddor över 700 gram hör til vanligheterna , dock får man inte många skrubbor här precis . det händer även att man får på en och annan mindre Hälleflundra .

Fiska med 60 -100 grams tyngd på vanligt paternostertackel , gärna med röda och gröna slangbitar. Räka fungerar utmärkt och finns att köpa i butiken .

Sätt gärna tillbaka stora rödspättor !

 

Hälleflundrafisket :

Det finns massor med bra spotts för Hälleflundra och jag skall nu gå igenom dom som vi har haft bäst fiske på men det finns många bra platser inlagde på båtarnas GPS så här finns mycket att utforska .

Absolut bäst är Storskalltaren som är ett stort grundområde där vi fått massor av Hälleflundror , dock är det sällan man kan ta sig ut hit då det är en bra bit ut och man skall alltid kolla med guiderna om man kan fara ut hit för vädret svänger fort här uppe och fram för allt alltid vara minst två båtar när man far ut hit .

Lita alltid på guiderna för dom är väldigt kompetenta och gör allt för att man skall trivas och ha bra fiske men säkerheten mäste gå först i alla lägen !

Strax utanför hamnen till vänster ligger fågelberget där vi också haft många flundror men här verkar medelvikten vara lite lägre men antalet kontakter kan man inte klaga på.

Till höger från hamnen sett finns längst ut på udden finns ett litet strömsatt sund som kan ge en och annan flundra.

Breidgrunna rakt ut från hamnen är ett annat hett ställe + Breiviken när man rundat fågelberget till vänster från hamnen !

Även kveitegrund ger bra flundror med jämna mellanrum , ligger lite snett vänster från hamnen sett.

Tänk på att sätta tillbaka alla Hälleflundror under 10 kg och över 30 kilo för att bevara betånden av flundror och dessutom är fiskar över 30 kg mindre bra matfisk . Man får bara ta hem 15 kg fisk från Norge , dryga böter om dom tar er i tullen och ni har mer .

Vi har fångat mest på stormjigg i blått och rosa men nu har det kommit ut en hel del fina jiggar som vi inte testat . Vi har även tagit en del på hel Sej som är ett bra allternativ mot jiggarna.

 

Torskfisket :

Återigen är det Storskalltaren som ger störst och flest Torskar och här är lättast att fiska med jigg då pilk gärna fastnar i botten på detta område .

Ett annat bra ställe är Runningen rakt ut från hamnen där vi haft bäst på 100 meters kurvorna beroende på ström så får man söka på både norra och södra sidan .

I övrigt kan torsken finnas överallt så det är bara att leta upp torskbulorna på ekolodet .

Bästa torsken är den mellan 4 - 7 kilo som matfisk tycker jag så även här kan man sätta tillbaka lite större torskar om dom är okej och inte tagna på för stort djup .

 

Kungsfisk :

Här finns rekorden och möjligheter till nya rekord för stor kungsfisk , dessa hittar du en bit ifrån Runningen på djup från 150 - 200 meters djup och dessa platser är utmärkta på gpsen så dom går att hitta . Fiska med fiskbit/strimla över korallbottnarna så får du ett trevligt fiske !

 

Havskatt :

Vi hittade en del hårda fina bottnar för havskatt inne i Breviken så här är det bara att åka in och dunka i botten så får ni fina katter .

Vi köde med pilk med tafs och fiskbit som agn .

 

Övrigt :

Fantastiskt fågelliv fram för allt runt fågelberget som kan vara ett skådespel i sig .

Även tumlare och mindre valar ser man nästan varje gång man är där.

Om ni skall flyga dit så kan man lämna tunga pilkar med mera hemma för dessa finns i campens butik till en rimlig peng liksom flytoverall som man kan hyra på plats .

Tankstation finns också i närheten .

 

 

 

Fler fiskevatten kommer inom snar framtid !

 

 

 

 

 

 

 

YourCompany.Com © 2018 • Privacy Policy • Terms Of Use